1
Ιππολύτη
Σειρά “Ανθρωπογραφίες”, ακρυλικά και κολάζ σε τελαρωμένο MDF, 61Χ36 εκατοστά, 2020
1 Poetica
Poetica
Σειρά “Ιδεογραφίες”, μικτή τεχνική (ακρυλικό και κολάζ) σε καμβά,90x80 εκατοστά, 2019
2
Ζωή
Σειρά “Ανθρωπογραφίες”, ακρυλικά και κολάζ σε τελαρωμένο MDF, 61Χ35εκατοστά, 2020
3
Ευρυδίκη και Ελένη
Σειρά “Ανθρωπογραφίες”, ακρυλικά και κολάζ σε τελαρωμένο MDF, 60Χ35 εκατοστά, 2020
3 Veritas
Veritas
Σειρά “Ιδεογραφίες”, μικτή τεχνική (ακρυλικό και κολάζ) σε καμβά, 100x100 εκατοστά, 2019
4
Προσφορά
Σειρά “Γραμμή βαθιά καμπύλη”, ακρυλικά σε καμβά, 100Χ50 εκατοστά, 2013
4 Spiralitas
Spiritalitas
Σειρά “Ιδεογραφίες”, μικτή τεχνική (ακρυλικό και κολάζ) σε καμβά, 100x100 εκατοστά, 2020
6
Ανδρομάχη
Σειρά “Γραμμή βαθιά καμπύλη”, μικτή τεχνική (ακρυλικά και κολλάζ) σε καμβά, 60Χ50 εκατοστά, 2014
9
Υλικό Θηλυκό
Σειρά “Γραμμή βαθιά καμπύλη” μικτή τεχνική (ακρυλικά και κολλάζ) σε τελαρωμένο κόντρα πλακέ, 70Χ61 εκατοστά, 2018
13
Transformation
Σειρά “Γραμμή βαθιά καμπύλη”, μικτή τεχνική (ακρυλικά και κολλάζ) σε καμβά,100Χ50 εκατοστά, 2014
21
It is time is not
“Γραμμή βαθιά καμπύλη”, ακρυλικά και κολλάζ σε καμβά, 70x50cm, 2014
dsc
Προσωπογραφία
Σειρά “Γραμμή βαθιά καμπύλη”, μικτή τεχνική (ακρυλικά και κολλάζ) σε καμβά, 100Χ100 εκατοστά, 2013

Σύντομο Βιογραφικό

Η Αγγελική Κουρμουλάκη είναι ζωγράφος. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1970, όπου ζει και εργάζεται. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Ρόδου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ ασχολείται με την τέχνη περισσότερα από 30 χρόνια. Έκανε πολυετείς ιδιωτικές σπουδές στα εικαστικά, με κυριότερη τη μαθητεία στο εργαστήρι του ζωγράφου-αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Παλιάν στα αντικείμενα της ζωγραφικής, της βυζαντινής τέχνης, της θεατρικής-καλλιτεχνικής μάσκας και της σκηνογραφίας. Επιπλέον μαθήτευσε στο θεατρικό εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρόδου, ενώ παρακολούθησε συστηματικά, βιωματικά εργαστήρια δραματοθεραπείας, ψυχοδράματος και ομάδων αυτογνωσίας. Έχει αναπτύξει ευρεία δραστηριότητα στο θέατρο, σκηνογραφώντας πλήθος από θεατρικές παραστάσεις και δρώμενα. Επιπρόσθετα ασχολήθηκε με τη συντήρηση επιτοίχιων έργων τέχνης και διακόσμησης σε ιστορικά κτίρια της πόλης της Θεσσαλονίκης και ανέπτυξε πλούσια διδακτική δραστηριότητα στο ευρύ φάσμα των εικαστικών. Επί σειρά ετών υπήρξε δραστήριο μέλος της εικαστικής ομάδας “Πολυεργαστήρι” και της θεατρικής ομάδας “Θεατρικό εργοτάξιο”. Παράλληλα διετέλεσε προϊσταμένη εικαστικών σπουδών στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Θέρμης, ενώ είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Έχει γράψει και εικονογραφήσει τα ποιητικά παραμύθια «Ονειροτρόπια», ενώ εικονογράφησε και το παιδικό βιβλίο «Μερλίνα μια φαντασμένη ποντικίνα» των εκδόσεων i-write. Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές και ναούς. Η Αγγελική Κουρμουλάκη συμπράττει με την συλλογικότητα εικαστικών καλλιτεχνών ARC - Art Revisited Collective από τον Μάιο του 2018.

Καλλιτεχνική Δήλωση

Η ζωγραφική και η τέχνη γενικότερα είναι για μένα ένας δρόμος διερεύνησης και κατανόησης της πραγματικότητας όπως αυτή καταγράφεται στο εσωτερικό της ύπαρξής μου. Έτσι, καταλήγω να μελετώ τον εαυτό μου προκειμένου να καταλάβω τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, η τέχνη γίνεται το μέσο της ενδοσκόπησης, μιας και απαιτεί την καταβύθιση στα βαθύτερα στρώματα του είναι, αλλά και το μέσο της αποτύπωσης των εσωτερικών τοπίων που διαγράφονται εκεί. Στη διάρκεια του χρόνου γίνεται ένα ημερολόγιο όχι γεγονότων, αλλά πνευματικών διαδρομών, που τελικά σκιαγραφούν μια πορεία προς την αυτογνωσία. Σ΄ αυτό το ταξίδι, η πραγματικότητα ξεδιπλώνεται σε πολλά επίπεδα που ξεκινούν από τα πιο επιφανειακά, της περιγραφής και της αφήγησης και φτάνουν στα βαθύτερα, του συμβολισμού και της πολυσημίας των μορφών σ΄ ένα αδιάσπαστο σύνολο, όπου το μέρος βρίσκει τη σύνδεση του με το όλο. Η ζωγραφική, μου δίνει τη δυνατότητα να μελετήσω τόσο την ύλη με τις μορφές της, όσο και τις ιδέες που αυτές μπορούν να ενσωματώσουν. Έτσι, ξεκινώ από το συγκεκριμένο (θέμα και σχέδιο) και βαδίζω προς το αφαιρετικό (με μικτές τεχνικές και ύλες ) επιδιώκοντας να αποδώσω τις πολλαπλές αυτές διαστάσεις που συνθέτουν και διαπερνούν την εικόνα. Τελικός μου στόχος είναι η εικαστικότητα, ως ικανός τρόπος έκφρασης της πνευματικότητας, η οποία με τη σειρά της αποτελεί και τη βασική μου υπαρξιακή αναζήτηση.
ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
"Ονειροτρόπια 2 /γραμμή βαθιά, καμπύλη", Αναδρομική έκθεση 20 ετών, διοργάνωση ARC -Art Revisited Collective, επιμέλεια Πάρης Καπράλος, κείμενο Λία Ζωγράφου, 1ο Arts and Crafts Festival -Capsis, Θεσσαλονίκη, 2019.

"Μερλίνα, μια φαντασμένη ποντικίνα", έκθεση μακέτας εικονογράφησης, Δημοτική Πινακοθήκη - Βιλιοθήκη Θέρμης, Θέρμη, 2016.

"Ονειροτρόπια", Δημοτική Πινακοθήκη - Βιλιοθήκη Θέρμης, Θέρμη, 2016.

"Ένα εσωτερικό ταξίδι", Συνεδριακό Κέντρο Νέου Ρυσίου, Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης, 2000.

"Στην άκρη του ονείρου", Kannabishop, Ρόδος, 2000.


PROJECTS
"Ονειροτρόπια 2" διαδραστική παράσταση - βιβλιοπαρουσίαση - έκθεση ζωγραφικής, Πολυχώρος Ένεκεν, Θεσσαλονίκη, Ιανουάριος 2019.

"Ου-Τόπος / Πάντων Χρημάτων Μέτρον Άνθρωπος", έκθεση εικαστικού project της συλλογικότητας ARC, σύλληψη & επιμέλεια Πάρης Καπράλος, 3rd Art Thessaloniki International Fair, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Νοέμβριος 2018.
ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Νέα Σύμβολα, έκθεση της πρωτοβουλίας διερεύνησης του συμβολισμού στην σύγχρονη τέχνη, με την διοργάνωση της ARC -Art Revisited Collective , Chili Art Gallery, επιμέλεια: Πάρης Καπράλος & Ιάσων Καιροφύλας, Αθήνα, 2020.

“Η Τέχνη στην Βαβέλ”, επιμέλεια: Καληάνθη Βογδοπούλου, διοργανωτής ARC -Art Revisited Collective, Chalkos Gallery, Θεσσαλονίκη, Φεβρουάριος 2019.

“Άνθρωπος, σύμβολο & μύθος”, έκθεση μελών της ARC -Art Revisited Collective και φίλων, επιμέλεια Πάρης Καπράλος, My Art Box, Αθήνα, Φεβρουάριος 2019.

“Meet the Artist”, Myro Gallery, Θεσσαλονίκη, 2013.

Μύθοι Πολιτισμού Ξενοδοχείο Θεοξένια, Ουρανούπολη Χαλκιδικής, 2001.

Εικαστικοί Διάλογοι για τη Φλώρινα, Αίθουσα Τέχνης Λάβα, Θεσσαλονίκη, 1999.

Έκθεση Ζωγραφικής και Χαρακτικής, Βυζαντινός Πύργος, Ν. Φώκαια, Χαλκιδική, 1999.

Έκθεση Ζωγραφικής και Χαρακτικής, Αίθουσα Τέχνης Λάβα, Θεσσαλονίκη, 1999..

“Αλησμόνητες Πατρίδες”, Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Πολιτισμού, Θεσσαλονίκη, 1997.

Αίθουσα Τέχνης “Εντός των Τεχνών”, Θεσσαλονίκη, 1996

Αίθουσα Τέχνης Ώχρα, Θεσσαλονίκη, 1995.

Γέφυρες Πολιτισμού, Άθυτος Χαλκιδικής, 1995.

Hill Club, Θεσσαλονίκη, 1993

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Youtube
ARTgrID

ARC -ART REVISITED COLLECTIVE

Η συλλογικότητά μας ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2018 και αποτελείται από έλληνες και ξένους εικαστικούς καλλιτέχνες που εργάζονται στην Ελλάδα και τη Κύπρο, και τον εικαστικό επιμελητή Πάρη Καπράλο που είναι ιδρυτικό μέλος και διαχειριστής της. Είναι ανεξάρτητη & αυτοχρηματοδοτούμενη, με ποικίλες δράσεις στον δημόσιο χώρο και εκθέσεις, συμμετοχές και άλλες δραστηριότητες διεθνώς. Ενθαρρύνουμε τις συνέργειες και εξετάζουμε πάντα με ενδιαφέρον προτάσεις και ιδέες. Επικοινωνήστε μαζί μας στο arcgreece@gmail.com