Sample Blog

Πως αντιλαμβάνεται τελικά ο κόσμος την καλλιτεχνική δημιουργία; Τι σχέση αναπτύσσει με τα έργα τέχνης; Μιλάει η Τέχνη για τα διακυβεύματα του σήμερα; Ποιά είναι η κοινωνική λειτουργία της Τέχνης; Ο καλλιτέχνης είναι τελικά επάγγελμα; Πρέπει κάποιος "να ξέρει από τέχνη" για να τον αφορά η Τέχνη; Ποιό είναι αυτό το "φιλότεχνο κοινό" και που το βρίσκουμε; Πότε ένα σχόλιο είναι ουσιαστικό; Η Τέχνη για την τέχνη, η Τέχνη για τον καλλιτέχνη, η Τέχνη για "το φιλότεχνο κοινό", ή η Τέχνη για όλους;

To project artits4art  ξεκίνησε από μια μακρόχρονη συζητηση του Εικαστικού Επιμελητή Πάρη Καπράλου, με την εικαστική καλλιτέχνη Καληάνθη Βογδοπούλου (στην οποία ανήκει η σύλληψη του τίτλου και το concept της πρώτης δράσης μας -μιας έκθεσης με τίτλο “ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ;” που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 2020, αμέσως μετά το τέλος της πρώτης καραντίνας της πανδημίας του covid-19) και ολοκληρώθηκε με την συμβολή της φωτογράφου Τέρη Πάσχου, και Ιδρυτικών Μελών της ARC -Art Revisited Collective.

Κατόπιν των συζητήσεων μας, αποφασίστηκε μια σειρά απο δράσεις ώστε να διευρύνουμε τον κύκλο της συζητησης για το σήμερα της τέχνης, σε φυσικό χώρο αλλά και ψηφιακά, καθώς επίσης την ορατότητα των εικαστικών δημιουργών, την προσβασιμότητα των έργων τέχνης, και να εμπλέξουμε στην διαδικασία το ευρύτερο κοινό.

Σύντομα θα δημοσιεyτούν προσκλήσεις για δράσεις, που θα περιλαμβάνουν μικρά και μεγάλα ζητούμενα, συνηθισμένες προτάσεις που θα υλοποιηθούν με ασυνήθιστους αλλά αποτελεσματικούς τρόπους, ή/και ασυνήθιστες προτάσεις . Στόχος μας είναι να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον, θα προβάλλουμε αποτελεσματικά την νέα Ελληνική τέχνη, ζωντανά, ενώ παράγεται, αλλά σε μορφή και με προσεγγίσεις που θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον της Ελληνικής κοινωνίας.

Επιπρόσθετα, είμαστε στην διάθεση σας για να προβάλλουμε/συμπράξουμε προκειμένου να υλοποιήσουμε όλοι μαζί/διοργανώσουμε/υποστηρίζξουμε κάθε πρωτότυπη πρόταση που θεωρούμε ότι εντάσσεται στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και των ενδιαφερόντων μας, που θα μας προτείνετε.

Η σελίδα αυτή θα ανανεώνεται διαρκώς και ζητούμε την συμμετοχή όλων σας. Σας προσκαλούμε να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις μας, τις προσκλήσεις μας, να διαβάζετε και να καταθέτετε τα σχόλια σας, τις απόψεις σας για τις ιδέες μας, και, φυσικά να μας ενημερώσετε για δικές σας ιδέες, έργα, πρωτοβουλίες που θα μπορούσαμε, είτε να συνεργαστούμε στην υλοποίηση τους, είτε να σας βοηθήσουμε.

Τον βαθμό της συμβολής σας σε όλα αυτά τον αποφασίζετε εσείς. Μπορείτε να συμβάλλετε πολυ, λίγο ή και ελάχιστα. Όλοι μας μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι και ενδιαφέροντες ο ένας για τον άλλον σε αυτή την προσπάθεια: κανείς δεν είναι "λίγος", κανείς δεν περισσεύει.

Ελάχιστα πράγματα που δεν έχουν θέση εδώ. Σε αυτά εντάσσεται η διαλεκτική μίσους, η λογοκρισία, ο ρατσισμός (κοινωνικός, έμφυλος, φυλετικός ή άλλος), οι κομματικές συζητήσεις, η λογοκλοπή, οι προσωπικές επιθέσεις, οι προσβολες και απρεπείς συμπεριφορές.

ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ: η Σελίδα αυτή αλλά και η Πρωτοβουλία μας γενικότερα δεν υποστηρίζει τα "ΟΧΙ", τα "ΜΗ", και τα "ΔΕΝ". Ο σκοπός της σελίδας δεν είναι να προβάλλει διαμαρτυρίες, συγκρούσεις, να χαϊδέψει αυτιά επαγγελματιών συνδικαλιστών ή δικαιωματιστών, να οργανώσει διαδηλώσεις, να στήσει οδοφράγματα, και άλλες συναφείς δραστηριότητες. Χωρίς να κατακρίνουμε την χρησιμότητά τους, θεωρούμε πως υπάρχουν άλλων τύπων ομάδες ή πλατφόρμες που ειδικεύονται σε τέτοιου είδους δράσεις. Η  σελίδα μας υπηρετεί διαφοερετικό σκοπό.

Ωστόσο, δεν θα περιορίσουμε την άσκηση κριτικής απο οποιονδήποτε σε οποιονδήποτε, εφόσον αυτή συβαίνει μέσα σε αποδεκτά πλαίσια κοινής ευγένειας και χωρίς να παραβιάζει τίποτα από τα παραπάνω.

Σκοπός μας είναι να προάγουμε την  συνεννόηση, να προβάλλουμε την τέχνη και το λειτουργικό κοινωνικό ρόλο της, και να αναζητήσουμε τρόπους για να επιτύχουμε αποτελεσματικότητα στις προσπάθειες μας, ενώ μέσω της συζήτησης και της αναζήτησης συνεργειών, να δυναμώσουμε την απευθυνση μας παράγοντας έργο.

Επικοινωνία / Υποβολή Ενδιαφέροντος
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook:  "Artists4art" (στείλτε μήνυμα στην σελίδα)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Youtube
ARTgrID

ARC -ART REVISITED COLLECTIVE

Η συλλογικότητά μας ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2018 και αποτελείται από έλληνες και ξένους εικαστικούς καλλιτέχνες που εργάζονται στην Ελλάδα και τη Κύπρο, και τον εικαστικό επιμελητή Πάρη Καπράλο που είναι ιδρυτικό μέλος και διαχειριστής της. Είναι ανεξάρτητη & αυτοχρηματοδοτούμενη, με ποικίλες δράσεις στον δημόσιο χώρο και εκθέσεις, συμμετοχές και άλλες δραστηριότητες διεθνώς. Ενθαρρύνουμε τις συνέργειες και εξετάζουμε πάντα με ενδιαφέρον προτάσεις και ιδέες. Επικοινωνήστε μαζί μας στο arcgreece@gmail.com