ΕΛΗΞΕ - Η συλλογικότητα εικαστικών καλλιτεχνών ARC – Art Revisited Collective, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Artists4art, απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής προς εικαστικούς καλλιτέχνες στην έκθεση που διοργανώνει "ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ;"

 

Read More

 

 

 


Η συλλογικότητα εικαστικών καλλιτεχνών ARC – Art Revisited Collective, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Artists4art, απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής προς εικαστικούς καλλιτέχνες στην έκθεση που διοργανώνει "ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ;"

 

Η έκθεση θα παρουσιαστεί σε φυσική μορφή σε γνωστό χώρο τέχνης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η έκθεση είναι επιμελημένη και βασίζεται σε σύλληψη - κείμενο που συνυπογράφουν ο Εικαστικός Επιμελητής Πάρης Καπράλος και η Installation Artist Καληάνθη Βογδοπούλου. 

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες θα πρέπει να αποστείλουν με email, στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., σημειώνοντας τις λέξεις ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ στο θέμα του email, τα εξής:

(1) φωτογραφίες 3-6 χαρακτηριστικών πρόσφατων έργων τους (δεν είναι απαραίτητο να είναι αυτά που θα μπουν στην έκθεση, αλλά δεν αποκλείεται κιόλας), 

(2) μία δήλωση (γραπτό κείμενο σε αρχείο κειμένου, δηλαδή .docx, .odt, .pdf, .rtf) ως προς τις θεματικές που τους απασχολούν, ή εναλλακτικά πως θεωρούν ότι τα έργα τους συνομιλούν με το θέμα της έκθεσης, 

(3) βιογραφικό σημείωμα και στοιχεία επικοινωνίας (email, κινητό)

Δεσμευόμαστε να απαντήσουμε σε όλες τις υποβολές με μοναδική προϋπόθεση να είναι πλήρεις και να συμπεριλαμβάνουν όλα όσα ζητάμε.

Θέμα της έκθεσης – εννοιολογικό πλαίσιο
Οι εικαστικοί καλλιτέχνες εκθέτουν την δουλειά τους ελπίζοντας σε έναν ειλικρινή σχολιασμό που θα τους επιτρέψει να βελτιωθούν, αλλά κυρίως να εγκαινιάσουν έναν παραγωγικό διάλογο θίγοντας καίρια κοινωνικά, ηθικά, φιλοσοφικά και άλλα ζητήματα. Συχνά οι προσπάθειες τους πέφτουν στο κενό, καθώς το κοινό σπάνια ανταποκρίνεται: καθωσπρεπισμοί, τυπικότητες, συντηρητισμός αναστέλλουν την διατύπωση άποψης στον δημόσιο χώρο. Στον αντίποδα το κουτσομπολιό, τα αρνητικά σχόλια, αλλά και πολλές αλήθειες διατυπώνονται με περισσή ευκολία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, και με την προσδοκία της δυνητικής επίδρασης σε χιλιάδες ανθρώπους.

Σε αυτή την έκθεση θα κάνουμε ένα πείραμα: θα προσφέρουμε στο ευρύ κοινό την δυνατότητα να σχολιάσει μέσα από την σελίδα μας στο Facebook καθέναν από τους καλλιτέχνες που θα συμπεριληφθούν στην έκθεση μας, τα έργα του, αλλά και τα καίρια ζητήματα που θα θίγονται, την ίδια την ίδια την έκθεση ακόμα και τους διοργανωτές της, με τα σχόλια του κοινού να προβάλλονται στο διαδίκτυο, όπου και θα παραμείνουν, και μετά το τέλος της.

Παράλληλα, ζητούμε από τους καλλιτέχνες να συμβάλλουν έργα που θίγουν όλα αυτά για τα οποία πολλοί ψιθυρίζουν, ενώ θα έπρεπε να μιλάνε δυνατά.

Ποιός μπορεί να πάρει μέρος στην έκθεση
Εικαστικοί καλλιτέχνες, ομάδες και συλλογικότητες καλλιτεχνών.

Τι έργα μπορούν να εκτεθούν
Στην έκθεση θα προτιμηθούν εικαστικά έργα που θίγουν καίρια κοινωνικά ζητήματα, προβάλλουν άποψη και υποδαυλίζουν τον κοινωνικό διάλογο. Αναρτώμενα έργα (ενδεικτικά αλλά όχι αποκλειστικά: ζωγραφικής, χαρακτική, φωτογραφίες, επιτοίχιες κατασκευές), επιδαπέδια έργα, γλυπτά, video art, άλλες μορφές digital art. 

Προσοχή: Εξαιτίας των μέτρων που λαμβάνει η Πολιτεία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 δυστυχώς δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε performance σε αυτή την δράση μας!

Οργάνωση έκθεσης
Η έκθεση θα λάβει χώρα με φυσική παρουσία ανθρώπων και των έργων της σε χώρο τέχνης της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα όλα τα έργα της έκθεσης και οι εμπλεκόμενοι θα προβληθούν στο διαδίκτυο ξεχωριστά ο καθένας με τα έργα του από τους Χορηγούς Επικοινωνίας αλλά και απο Facebook Page που θα φιλοξενήσει όλη την έκθεση στην διάρκεια της αλλά και στην συνέχεια, αφού, κάθε ανάρτηση ή δημοσίευση θα παραμείνει online για πάντα. Παρόλα αυτά εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών θα δοθεί έμφαση σε ηλεκτρονικά μέσα διάδοσης και προβολής, παράλληλα με την έκθεση, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο διεξαγωγής και δημόσιας συζήτησης επιτόπια ή/και διαμέσω του διαδικτύου. Επιπλέον, επισημαίνεται ότι θα εκδοθεί ηλεκτρονικός κατάλογος διαθέσιμος κατόπιν της έναρξης της έκθεσης στα Ελληνικά και τα Αγγλικά, κ.α.

↵ Επιστροφή στις ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Youtube
ARTgrID

ARC -ART REVISITED COLLECTIVE

Η συλλογικότητά μας ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2018 και αποτελείται από έλληνες και ξένους εικαστικούς καλλιτέχνες που εργάζονται στην Ελλάδα και τη Κύπρο, και τον εικαστικό επιμελητή Πάρη Καπράλο που είναι ιδρυτικό μέλος και διαχειριστής της. Είναι ανεξάρτητη & αυτοχρηματοδοτούμενη, με ποικίλες δράσεις στον δημόσιο χώρο και εκθέσεις, συμμετοχές και άλλες δραστηριότητες διεθνώς. Ενθαρρύνουμε τις συνέργειες και εξετάζουμε πάντα με ενδιαφέρον προτάσεις και ιδέες. Επικοινωνήστε μαζί μας στο arcgreece@gmail.com