Η ARC -Art Revisited Collective από την ίδρυση της έχει παρουσιάσει 8 εκθέσεις και ειδικά projects στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, εκδίδει συχνά Προσκλήσεις Ενδιαφέροντος, ενώ μελη της διατυπώνουν παρεμβάσεις, είτε μέσω ανακοινώσεων προς τον Τύπο, είτε μέσω συνεντεύξεων. Όλες οι δράσεις της συλλογικλότητάς μας ανακοινώνονται και μέσω του Τύπου. Σε αυτή την ενότητα της ιστοσελίδας μας θα βρείτε Δελτία Τύπου και συναφές υλικό.

Αν είστε δημοσιογράφος και θα θέλατε περισσότερο υλικό (φωτογραφίες, αποκλειστικές δηλώσεις, κάποια συνέντευξη, κ.α.) παρακαλούμε να μας στείλετε ένα email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τα στοιχεία σας, το/τα Μέσα που εκπροσωπείτε και το τι χρειάζεστε -θα ανταποκριθούμε άμεσα. 

Εκδόσεις
Προς το παρόν η συλλογικότητα μας δεν έχει πραγματοποιήσει κάποια έντυπη έκδοση. Ωστόσο έχουμε εκδώσει ψηφιακούς καταλόγους εκθέσεων και συναφές υλικό τεκμηρίωσης που θα βρείτε σε αυτή την ενότητα. 

 

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 - Παράταση στην προθεσμία υποβολής για την συμμετοχή στο project / έκθεση που οργανώνει η συλλογικότητα εικαστικών καλλιτεχνών ARC - Art Revisited Collective μέχρι και την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020 ανακοινώθηκε σήμερα, σε απάντηση δεκάδων σχετικών αιτημάτων από καλλιτέχνες και άλλες συλλογικότητες που δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους. 

Read More

 


Ξεφυλλίστε online ή κατεβάστε δωρεάν τον κατάλογο της έκθεσης μας στη  Θεσσαλονίκη "ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ;" 
H  συλλογικότητα μας παρουσίασε στην Θεσσαλονίκη την έκθεση 24 εικαστικών καλλιτεχνών με τίτλο “Τι θα πει ο κόσμος;”, ως πρώτη δημόσια εκδήλωση του ομώνυμου project μας, με τη συμμετοχή 24 εικαστικών καλλιτεχνών. Η έκθεση παρουσιάστηκε 30 Ιουνίου – 4 Ιουλίου 2020 στην Myro Gallery

 Η έκθεση εστίασε σε πρωτότυπα έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, εγκαταστάσεις, κατασκευές, σε μια πραγματωμένη δήλωση: Οι αληθινοί καλλιτέχνες, πρωτίστως μέσα από έρευνα, σκληρή δουλειά, ευαισθητοποίηση τους σχετικά με κοινωνικά θέματα, σε συνάρτηση με την κλίση και το ταλέντο τους, αρθρώνουν δημόσιο λόγο με τα έργα τους και ζητούν να προκαλέσουν σκέψεις, ευαισθητοποίηση και δράση πάνω σε μια σειρά ζητήματα. Επιθυμούν να εγκαινιάσουν έναν δημόσιο διάλογο με καθέναν που θα επηρεαστεί από αυτά. Αντίθετα με αυτό που λέγεται συχνά, δηλαδή ότι η Τέχνη απαντά στα προβλήματα της κοινωνίας, η τέχνη μοιράζεται την αρετή της Φιλοσοφίας να κάνει με καταφανή τρόπο καίριες ερωτήσεις. Στην έκθεση λοιπόν θα δείτε έργα που ρωτούν με καίριο τρόπο για πολλά θέματα που οι περισσότεροι ψιθυρίζουν, ενώ θα έπρεπε να μιλάνε δυνατά.

Read More

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Youtube
ARTgrID

ARC -ART REVISITED COLLECTIVE

Η συλλογικότητά μας ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2018 και αποτελείται από έλληνες και ξένους εικαστικούς καλλιτέχνες που εργάζονται στην Ελλάδα και τη Κύπρο, και τον εικαστικό επιμελητή Πάρη Καπράλο που είναι ιδρυτικό μέλος και διαχειριστής της. Είναι ανεξάρτητη & αυτοχρηματοδοτούμενη, με ποικίλες δράσεις στον δημόσιο χώρο και εκθέσεις, συμμετοχές και άλλες δραστηριότητες διεθνώς. Ενθαρρύνουμε τις συνέργειες και εξετάζουμε πάντα με ενδιαφέρον προτάσεις και ιδέες. Επικοινωνήστε μαζί μας στο arcgreece@gmail.com