2
Ζώνη Ασφαλείας
Μικτή τεχνική και ακρυλικά σε καμβά, διαστάσεις 80 Χ 100 εκατοστά, 2019
3
...τι είναι αυτό που σε τρομάζει;
Μικτή τεχνική και ακρυλικά σε καμβά, διαστάσεις 120 Χ 170 εκατοστά, 2017
5
Μικρές Εκπλήξεις
Μικτή τεχνική και ακρυλικά σε καμβά, διαστάσεις 30 Χ 30 εκατοστά, 2020
8
Απόδραση
Μικτή τεχνική και ακρυλικά σε καμβά, διαστάσεις 60Χ40 εκατοστά, 2019
9
Μπροστά είναι ο δρόμος
Μικτή τεχνική και ακρυλικά σε καμβά, διαστάσεις 110 Χ 70 εκατοστά, 2019
10
Ενός Λεπτού Σιγή
Μικτή τεχνική και ακρυλικά σε χειροποίητο χαρτί, διαστάσεις 42Χ31 εκατοστά, 2020

Σύντομο Βιογραφικό

Η Χριστίνα Ζυγούρη είναι ζωγράφος, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και ζει και εργάζεται μόνιμα. Σπούδασε γραφιστική στο ΙΙΕΚ Πυθαγόρας και αποφοίτησε το 2011 από την Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Φλώρινα. Από τότε συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα αλλά και σε ομαδικές διαδικτυακές εκθέσεις που οργάνωσαν γκαλερί της Βενετίας. Παράλληλα, εργάζεται ως καθηγήτρια εικαστικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και προσφέρει εθελοντική εργασία σε γηροκομείο της πόλης. Η Χριστίνα Ζυγούρη συμπράττει με την συλλογικότητα εικαστικών καλλιτεχνών ARC - Art Revisited Collective από τον Μάιο του 2018.

Καλλιτεχνική Δήλωση

Πηγή έμπνευσής μου, αποτελεί η καθημερινότητα. Λεπτομέρειες στις οποίες οι περισσότεροι δεν δίνουν σημασία, συμπεριφορές, αντιδράσεις πάνω σε γεγονότα. Από τα κλασσικά παραμύθια που διαβάζουμε στα μικρά παιδιά και έχουν τόση βία και αγριότητα, έως την επιμονή να κλείσει το ψαλίδι πάνω στο τραπέζι για να μη μας «γλωσσοτρώνε». Από το «δεν αντέχω άλλο», μέχρι το «θα τα καταφέρω» και από το «άσε με μόνο/η μου» μέχρι το «βοήθησέ με». Όλα από τον ίδιο τον άνθρωπο ξεκινάνε, για να καταλήξουν πάλι σε κείνον, άλλες φορές μέσα από ένα πρίσμα διαστρεβλωμένης αντίληψης για τη σημασία, το βάρος της πραγματικότητας και άλλες πάλι, ξεκάθαρα όπως είναι.
ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
“Και έζησαν αυτοί... καλά (;)”, Myrό Gallery / Project Room, επιμέλεια Πάρης Καπράλος , Θεσσαλονίκη, 2012.


PROJECTS
“Ου-Τόπος / Πάντων Χρημάτων Μέτρον Άνθρωπος”, έκθεση εικαστικού project της συλλογικότητας ARC - Art Revisited Collective, σύλληψη & επιμέλεια Πάρης Καπράλος, 3rd Art Thessaloniki International Fair, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Νοέμβριος 2018.


ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ
O πίνακας της “Τι είναι αυτό που σε τρομάζει;” εικονογράφησε άρθρο της μόνιμης στηλης της ψυχολόγου Φώνης Τζιτζιμίκα “Ψυχολογία στη καθημερινότητα” του περιοδικού “Arts & Antiques CCR” με τίτλο “Νοητική και σωματική ασθένεια- δύο άκρα του ίδιου συνεχούς” της 10.01.2021.
ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
“Νέα Σύμβολα”, έκθεση της πρωτοβουλίας διερεύνησης του συμβολισμού στην σύγχρονη τέχνη, με την διοργάνωση της ARC -Art Revisited Collective , Chili Art Gallery, επιμέλεια: Πάρης Καπράλος & Ιάσων Καιροφύλας, Αθήνα, 2020.

“Η Τέχνη στην Βαβέλ”, επιμέλεια: Καληάνθη Βογδοπούλου, διοργανωτής ARC - Art Revisited Collective, Chalkos Gallery, Θεσσαλονίκη, 2019.

“Ανθρωπος, σύμβολο και μύθος”, έκθεση μελών της ARC - Art Revisited Collective και φίλων, επιμέλεια Πάρης Καπράλος , My Art Box, Αθήνα, Φεβρουάριος 2019.

Έκθεση μινιατούρας 2015, διοργάνωση του ΣΚΕΤΒΕ(Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας), γκαλερί ΡΩ, Θεσσαλονίκη, 2015.

"Κουνήσου από την θέση σου", Myro gallery, επιμέλεια Πάρης Καπράλος , Θεσσαλονίκη, 2015.

Έκθεση τoυ ΣΚΕΤΒΕ για τους γιατρούς του κόσμου, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, 2014.

"Το πρόσωπο του καλλιτέχνη", Myro gallery, επιμέλεια Πάρης Καπράλος , Θεσσαλονίκη, 2012.

"An-energy 1", ASH in ART, Αθήνα, 2011.

"Χρόνος - Μνήμη - Λήθη", Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, Αιανή Κοζάνης, 2010.

"...η αρχή", Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων, Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης», Φλώρινα, 2010.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Youtube
ARTgrID

ARC -ART REVISITED COLLECTIVE

Η συλλογικότητά μας ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2018 και αποτελείται από έλληνες και ξένους εικαστικούς καλλιτέχνες που εργάζονται στην Ελλάδα και τη Κύπρο, και τον εικαστικό επιμελητή Πάρη Καπράλο που είναι ιδρυτικό μέλος και διαχειριστής της. Είναι ανεξάρτητη & αυτοχρηματοδοτούμενη, με ποικίλες δράσεις στον δημόσιο χώρο και εκθέσεις, συμμετοχές και άλλες δραστηριότητες διεθνώς. Ενθαρρύνουμε τις συνέργειες και εξετάζουμε πάντα με ενδιαφέρον προτάσεις και ιδέες. Επικοινωνήστε μαζί μας στο arcgreece@gmail.com