1
Ασθένεια ενός πολύχρωμου μυαλού
Ανεξίτηλος Μαρκαδόρος και Χρώματα Ακουαρέλας σε χαρτί υδατογραφίας, 100Χ70 εκατοστά, 2020
2
Ανεξίτηλος Μαρκαδόρος και Σινική Μελάνη σε χαρτί υδατογραφίας, 70Χ50, εκατοστά, 2020
3
Απώλεια Μνήμης
Ανεξίτηλος Μαρκαδόρος, Κάρβουνο & Μαρκαδόροι Οινοπνεύματος, 100Χ70 εκατοστά, 2019
4
Μετατροπή
Ανεξίτηλος Μαρκαδόρος και Χρώματα Ακουαρέλας σε χαρτί υδατογραφίας , 65 x 50 εκατοστά, 2020
5
Εκατέρωθεν
Λαδοπαστέλ σε χαρτί, 40 x 30 εκατοστά, 2020
6
Χρωματοσκώληκας
Λαδοπαστέλ, σε χαρτί, 40Χ30 εκατοστά, 2020
7
Άτιτλο
Λαδοπαστέλ σε χαρτί, 40Χ 30 εκατοστά, 2020
8
Κεφάλι
Κάρβουνο σε χαρτί, 100Χ70 εκατοστά, 2020
9
Εσωτερικό
Κάρβουνο σε χαρτί, 70Χ100 εκατοστά, 2019

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Κρίστιτς είναι εικαστικός καλλιτέχνης, με κύρια μέσα έκφρασης την ζωγραφική και τη γλυπτική. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί στην πόλη του Βόλου. Οι πρώτες του επαφές με τον χώρο της τέχνης προέρχονται από το άμεσο οικογενειακό του περιβάλλον. Στο εργαστήρι Ξυλογλυπτικής του πατέρα του κάνει τα πρώτα του βήματα στο Σχέδιο, τη Ζωγραφική και τη Ξυλογλυπτική. Πατέρας και γιός εργάζονται μαζί για περισσότερα από 15 χρόνια. Είναι απόφοιτος του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης(2011), όπου σπούδασε Γλυπτική με τον καθηγητή Φώτη Χατζηιωαννίδη, Ζωγραφική με τους Ιωάννη Φωκά και Γιώργο Τσακίρη και Χαρακτική με τον Μανώλη Γιανναδάκη. Επίσης είναι απόφοιτος του τμήματος Διακοσμητών Εσωτερικών Χώρων του 11ου Τ.Ε.Λ. “Ευκλείδης”, καθώς επίσης και του 6ου Εσπερινού Λυκείου του ίδιου σχολείου του με τη κατεύθυνση της Γραφιστικής. Εργάζεται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως αναπληρωτής καθηγητής Εικαστικών από το 2013. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις, ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συμπράττει με την συλλογικότητα εικαστικών καλλιτεχνών ARC - Art Revisited Collective από τον Οκτώβριο του 2020.

Καλλιτεχνική Δήλωση

Στην σύγχρονη εποχή του διαδικτύου, της υπέρ-πληροφόρησης και της ιλιγγιώδους “εξέλιξης” στέκω παρατηρητής. Αφήνω το πνεύμα μου ελεύθερο να πλανηθεί και να καταγράψει στο έργο μου τις σπασμωδικές εκφάνσεις του κόσμου που με περιβάλλει. Αποκλίνω από την απεικόνιση της πραγματικότητας με ρεαλιστικό και άμεσα αντιληπτό τρόπο. Αφαιρώ ό,τι θεωρώ περιττό, είτε το σχηματοποιώ με διαφορετικό τρόπο, με στόχο να αναδυθεί η ουσία της στιγμής, αναδεικνύοντας τον πνευματικό και ψυχικό κόσμο, τις άυλες συνδέσεις τον πραγμάτων και την ατμόσφαιρα που εκπέμπουν. Θέλω να εισάγω τον θεατή – αναγνώστη στο έργο μου, μέσω του φαντασιακού, προκαλώντας του τη δημιουργία και σύνθεση νέων εικόνων. Η πολυπλοκότητα, γραμμών, σχημάτων και ρυθμών, ενεργούν κάποιες φορές συνθετικά μεταξύ τους κι άλλες αυτονομούνται δημιουργώντας παράλληλους κόσμους οι οποίοι συμμετέχουν ακούσια στο σύνολο του έργου. Η έντονη παρατήρηση διασπά την πρώτη εντύπωση, θέλοντας να εισχωρήσει στο πνευματικό και το άυλο. Άλλες στιγμές αναζητά να επικοινωνήσει με ένα βαθύτερο εσωτερισμό και να απελευθερώσει εικόνες χαμένες στα έγκατα του υποσυνείδητου. Συντάσσομαι σε μεγάλο βαθμό με την άποψη του WassilyKandinsky «Στην Τέχνη δεν υπάρχει “πρέπει”, διότι η Τέχνη είναι ελεύθερη. Ο καλλιτέχνης όμως πρέπει να δημιουργεί, όχι μόνον ό,τι βλέπει, αλλά και ό,τι διαθέτει στην ψυχή του. Όσο πιο ξέφρενος γίνεται ο κόσμος, τόσο πιο αφηρημένη θα γίνεται η ζωγραφική».
ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
"Παράσταση και Αφαίρεση: Εκλεκτικές Συγγένειες", Arte Visione, Αθήνα, 2019.

"Τέχνη στην Αυλή – Η τέχνη ως Αντίδοτο στην Βία", Οικία Ζωγράφου – Σκηνογράφου Ντίνου Γιωτόπουλου, Νέες Καρυές Λάρισας, 2019.

"Μανιάρεια 2018", Τριήμερο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, Κτήριο Νέου Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμπελακίων (πρώην ΚΥΔΕΠ), Αμπελάκια Λάρισας, 2018.

"Αντανακλάσεις", διοργάνωση Εικαστικό Τμήμα Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων Τεχνών Καβάλας, Πολυχώρος “Παλλάδιο”, Καβάλα, 2017.

1ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ «ΠΑΣ Αντίκας», Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης, Κτήριο Πολιτιστικού Συλλόγου «ΠΑΣ Αντίκας», Ξάνθη, 2017.

"Μανιάρεια 2017", Δεκαήμερο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, Κτήριο Δημοτικού Σχολείου, Αμπελάκια Λάρισας, 2017.

"Μανιάρεια 2016", Πενθήμερο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, Κτήριο Λαογραφικού Μουσείου Αμπελακίων, Αμπελάκια Λάρισας, 2016.“Extrospective”, Εκδηλώσειςτου θερινού Ευρωμεσογειακού Πανεπιστημίου – Διοργάνωση GreekLUG (ΜΚΟ Υποστηρικτών Ελεύθερου Λογισμικού), Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας “Πέτρινο”, Θεσσαλονίκη, 2014.

“ΑΝΑΚΑΤΑ 4 – ΑΝΑκριση ΚΑΤΑθεση”, Πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά, Θεσσαλονίκη,2012.

“ΑΝΑΚΑΤΑ vol. III – Παρουσιάστε ART”, Πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά, Θεσσαλονίκη, 2011.

"ΣΥΜΒΙΩΣΗ / SYMBIOSIS?", 15η Biennale Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου – Έκθεση Αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Αποθήκη 9, Λιμάνι, Θεσσαλονίκη, 2011.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Κινητό: +30 699 419 3675
Email: dimkris966@gmail.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Youtube
ARTgrID

ARC -ART REVISITED COLLECTIVE

Η συλλογικότητά μας ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2018 και αποτελείται από έλληνες και ξένους εικαστικούς καλλιτέχνες που εργάζονται στην Ελλάδα και τη Κύπρο, και τον εικαστικό επιμελητή Πάρη Καπράλο που είναι ιδρυτικό μέλος και διαχειριστής της. Είναι ανεξάρτητη & αυτοχρηματοδοτούμενη, με ποικίλες δράσεις στον δημόσιο χώρο και εκθέσεις, συμμετοχές και άλλες δραστηριότητες διεθνώς. Ενθαρρύνουμε τις συνέργειες και εξετάζουμε πάντα με ενδιαφέρον προτάσεις και ιδέες. Επικοινωνήστε μαζί μας στο arcgreece@gmail.com