1
Μαύρη Μάνα Στέρφα
100Χ70 εκατοστά, μαρκαδοράκι σε χαρτί, 2017
2
Άττις
100Χ70 εκατοστά, μαρκαδοράκι σε χαρτί, 2017
3
Ό,τι θα θαφτεί θα θρέψει
100Χ70 εκατοστά, μαρκαδοράκι σε χαρτί, 2017
4
Οι πειρασμοί του Αγίου Αντωνίου, ξανά
μαρκαδοράκι σε χαρτί, 70Χ100 εκατοστά, 2019
5
Σαγόνια μέχρι πριν κλειστά
μαρκαδοράκι σε χαρτί, 70Χ100 εκατοστά, 2019
6
Οι Ρεχαβίτες αναζητούν τον θεό-κτήνος
100Χ70 εκατοστά, μαρκαδοράκι σε χαρτί, 2018
7
Επιτέλους Επέστρεψες
μαρκαδοράκι σε χαρτί, 70x100 εκατοστά, 2018

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Ηλίας Κασσελάς είναι ζωγράφος που γεννήθηκε το 1988. Ζει και εργάζεται στη Κόρινθο και την Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Σχολής Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα τη Φλώρινα. Στην διάρκεια της φοίτησης του παρακολούθησε το Εργαστήριο Πολυμέσων για ένα χρόνο, με δάσκαλο το Βασίλη Μπούζα, και στη συνέχεια το Δεύτερο Εργαστήριο Ζωγραφικής με δάσκαλο τον Γιάννη Καστρίτση, από το οποίο και αποφοίτησε το 2011. Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε αρκετές εκθέσεις, ενώ για μικρό χρονικό διάστημα ασχολήθηκε με το animation, παίρνοντας μέρος στο φεστιβάλ-διαγωνισμό της Σύρου, AnimaSyros, το 2012. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα. Ο Ηλίας Κασσελάς συμπράττει με την συλλογικότητα εικαστικών καλλιτεχνών ARC - Art Revisited Collective από τον Ιανουάριο του 2019.

Καλλιτεχνική Δήλωση

Αποκαλώ το τρόπο που δουλεύω “ημι-αυτοματισμό”. Είναι ο τρόπος μου να περιγράψω με ειλικρίνεια τη δημιουργική διαδικασία όπως τη χρησιμοποιώ και όπως αντιλαμβάνομαι ότι λειτουργεί. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως κάθε έργο που παράγεται αποτελεί προϊόν εκεχειρίας μεταξύ των συνειδητών ζωγραφικών αποφάσεων (χρήση μολυβιού για κάποια αρχικά στησίματα, πρώιμους άξονες και όγκους, ενδεχομένως και μέτρημα και σχεδιασμό) και της αυτονομίας του μυαλού και κατ’ επέκταση του χεριού. Μέσω της επαναληπτικότητας των γραφών, συγκεκριμένες φόρμες επιμένουν να εμφανίζονται ξανά και ξανά, ενίοτε και να μεταλλάσσονται, μέχρι να φτάσουν στο σημείο εκείνο που μπορώ να τις αναγνωρίσω τόσο εξωτερικά (το σχήμα τους), όσο και εσωτερικά (το νόημα τους ή αλλιώς, η δυναμική που αναπτύσσουν μέσω της συμβίωσης με άλλες φόρμες ή παραστάσεις), συνεπώς αποκτούν το χαρακτήρα του συμβόλου. Τέτοια σύμβολα χρησιμοποιώ σαν εργαλεία προσπαθώντας να χαρτογραφήσω και να καταγράψω τα ήθη και τα έθιμα εσωτερικών βιότοπων τους οποίους με το καιρό διασκεδάζω να θεωρώ κτήμα όλων μας.
ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
“Στη δυναμική των μεταλλάξεων”, γκαλερί Καπλανών 5, Αθήνα, 2013.


PROJECTS
“Συν+Πράξεις”,1ο και 2ο Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας, «The Loft», Μοναστηράκι, Αθήνα, 2014.


ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ
Λουκιανού Αληθινή Ιστορία, σε απόδοση Μαρίας Παπανικολάου, Εκδ. Polaris, Αθήνα 2021

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
“Η Τέχνη στην Βαβέλ”, επιμέλεια: Καληάνθη Βογδοπούλου, διοργανωτής ARC, Chalkos Gallery, Θεσσαλονίκη, 2019.

“Θέα εντός”, έκθεση της καλλιτεχνικής ομάδας “13ο Φ”, στο Τρένο στο Ρουφ, Αθήνα, 2018.

“Το πρώτο σκαλί”, έκθεση αποφοίτων του Β’ Εργαστηρίου του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου, Αθήνα, 2016.

“12 νέοι εικαστικοί καλλιτέχνες στο Μελίνα”, επιμέλεια: Λήδα Καζαντζάκη, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων “Μελίνα”, Αθήνα, 2015.

“Στην αύρα των μορφών και των χρωμάτων’’, Δημοτικός Χώρος Τεχνών (Δημοτική Πινακοθήκη) Πάρου, 2013.

“Μελάνι σε χαρτί”, επιμέλεια: Πάρης Καπράλος, Myro Gallery, Θεσσαλονίκη, 2013.

“Ζωγραφική έκθεση για την Πολιτιστική Εβδομάδα 2011”, Πανεπιστήμιο Πατρών, εικαστικό τμήμα των Πολιτιστικών Ομάδων Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών (ΠΟΦΠΠ), Πάτρα, 2011.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Κινητό: +30 6939885676
Email: livethestorm@yahoo.gr
Instagram: eliaskasselas

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Youtube
ARTgrID

ARC -ART REVISITED COLLECTIVE

Η συλλογικότητά μας ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2018 και αποτελείται από έλληνες και ξένους εικαστικούς καλλιτέχνες που εργάζονται στην Ελλάδα και τη Κύπρο, και τον εικαστικό επιμελητή Πάρη Καπράλο που είναι ιδρυτικό μέλος και διαχειριστής της. Είναι ανεξάρτητη & αυτοχρηματοδοτούμενη, με ποικίλες δράσεις στον δημόσιο χώρο και εκθέσεις, συμμετοχές και άλλες δραστηριότητες διεθνώς. Ενθαρρύνουμε τις συνέργειες και εξετάζουμε πάντα με ενδιαφέρον προτάσεις και ιδέες. Επικοινωνήστε μαζί μας στο arcgreece@gmail.com