KMi01
Ατενίζοντας
Υδατογραφία σε χαρτί, 51Χ35 εκατοστά, 2020
KMi02
Κρυονέρι
Υδατογραφία σε χαρτί, 30Χ21 εκατοστά, 2020
KMi03
Reference to C. Feurman-Capri
Υδατογραφία σε χαρτί, 38Χ29 εκατοστά, 2019
KMi04
Ανεβαίνοντας στο Αΐτ-Μπεν-Χαντού
Υδατογραφία σε χαρτί, 30Χ23 εκατοστά, 2020
KMi05
Περιήγηση στην Αθήνα
Υδατογραφία σε χαρτί, 30Χ23 εκατοστά, 2020
KMi06
Η Γέννηση των Γαλάζιων Μαργαριταριών
Γραφίτης-Ακουαρέλα-Μελάνι σε χαρτί, 30Χ42 εκατοστά, 2021
KMi07
Στεναχώρια
Γραφίτης και κάρβουνο σε χαρτί, 42Χ30 εκατοστά, 2021
KMi08
Νούφαρα
Μικτή Τεχνική, 25Χ40 εκατοστά, 2021
KMi09
Θρυμματισμένη Καρδιά
Ακρυλικά και φύλλο χρυσού σε καμβά, 150Χ100 εκατοστά, 2017

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Κώστας Μίσσιος είναι ζωγράφος και συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Κόνιτσα της Ηπείρου το 1976, αλλά πλέον κατοικεί και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αλλά έχει διαγράψει πορεία 15 ετών στη ζωγραφική. Πρόσφατα άλλαξε κύριο μέσο έκφρασης, καθώς στο παρελθόν έχει δουλέψει με λάδια και ακρυλικά, ενώ τα τελευταία 3 χρόνια το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στην υδατογραφία. Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές. Έχει δείξει τη δουλειά του σε εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα. Συμπράττει με την συλλογικότητα εικαστικών καλλιτεχνών ARC - Art Revisited Collective από τον Ιούνιο 2021.

Καλλιτεχνική Δήλωση

Όντας πάντα μαγεμένος από το χρώμα και την εικόνα, από τις έννοιες που μπορούν να κρύβονται αλλά και να αποκαλύπτονται με αυτά, βρίσκομαι σε μια διαδικασία συνεχούς αναζήτησης, μελετώντας μέσα και υλικά. Ήταν και παραμένει μια συναρπαστική διαδικασία, μια περιπέτεια ανακάλυψης τόσο των ορίων της ζωγραφικής τέχνης όσο και της δικής μου προσωπικότητας. Τα τελευταία χρόνια η παρουσία της ακουαρέλας κυριαρχεί στη δουλειά μου εξαιτίας τόσο των δυνατοτήτων, όσο και των περιορισμών/ιδιοτροπιών της. Η κίνηση του χρώματος και του νερού στο χαρτί, η διαφάνεια των χρωμάτων και η “οργανικότητα” που εκπέμπει η ακουαρέλα, είναι κατά τη γνώμη μου ασύγκριτες σε σχέση με άλλα μέσα ζωγραφικής. Το ίδιο και η σχέση της με το φως. Μιας και βασικός άξονας στα έργα μου είναι το φως και ο τρόπος που αυτό αλληλοεπιδρά με το περιβάλλον προβάλλοντας ή αποκρύπτοντας τους δεσμούς του ανθρώπου με αυτό, η ακουαρέλα αναδύεται για μένα ως ένα από τα ιδανικότερα εργαλεία προκειμένου να αναπτύξω τα θέματά μου.
ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
"Χρώμα σε νερό 4: Η απήδαλος ναύς", The Attic Gallery, επιμέλεια Sasha Chaitow & Πάρης Καπράλος, Κέρκυρα, 2020

"Χρώμα σε Νερό 3 – Θάλασσα & Πόλη", Chili Art Gallery, επιμέλεια: Πάρης Καπράλος, Αθήνα, 2020
ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Η νύχτα της λευκής παπαρούνας, Εκδ. Διόπτρα, Αθήνα 2007

Ο Λέκγουελ και οι ξεχασμένοι θεοί, Εκδ. Διόπτρα, Αθήνα 2009

Το ελληνικό φανταστικό διήγημα (συμμετοχή σε συλλογικό έργο), Εκδ. Αίολος, Αθήνα 2012

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Youtube
ARTgrID

ARC -ART REVISITED COLLECTIVE

Η συλλογικότητά μας ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2018 και αποτελείται από έλληνες και ξένους εικαστικούς καλλιτέχνες που εργάζονται στην Ελλάδα και τη Κύπρο, και τον εικαστικό επιμελητή Πάρη Καπράλο που είναι ιδρυτικό μέλος και διαχειριστής της. Είναι ανεξάρτητη & αυτοχρηματοδοτούμενη, με ποικίλες δράσεις στον δημόσιο χώρο και εκθέσεις, συμμετοχές και άλλες δραστηριότητες διεθνώς. Ενθαρρύνουμε τις συνέργειες και εξετάζουμε πάντα με ενδιαφέρον προτάσεις και ιδέες. Επικοινωνήστε μαζί μας στο arcgreece@gmail.com