1
Κυνηγοί και Λαίλαπα
μολύβι σε χαρτί 100Χ70 εκατοστά, 2017
2
Άγγελος ΙΙΙ
μολύβι σε χαρτί 101Χ149 εκατοστά, 2016
3
Η Πύλη του Παραδείσου
λάδι σε καμβά 100x70 εκατοστά, 2016
4
Θάλασσα
λάδι σε ξύλο, 70Χ50 εκατοστά, 2017
5
Νεκρή φύση με καθρέπτη
λάδι σε ξύλο, 70x50εκ, χωρίς κάδρο, 2016
6
Ο ήλιος μου
λάδι σε καμβά, 60Χ80 εκατοστά, 2017

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Νίκος Πανταζής είναι Αρχιτέκτονας και ζωγράφος. Γεννήθηκε το 1970 και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, αλλά ζει και εργάζεται στην Λάρισα όπου διατηρεί εταιρία μελετών και κατασκευών. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η παράλληλη ενασχόλησή του με την Τέχνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του, συνδυάζοντάς την με την επιστήμη. Μαθήτευσε στον ζωγράφο Κώστα Χαραλαμπίδη μελετώντας ιδιαίτερα την τεχνική του Trompe-l’oeil. Έχει δείξει την δουλειά του σε μία ατομική και σε μερικές ομαδικές εκθέσεις, ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμπράττει με την συλλογικότητα εικαστικών καλλιτεχνών ARC - Art Revisited Collective από το 2019.

Καλλιτεχνική Δήλωση

Οι παραστάσεις μου τις περισσότερες φορές πρέπει να είναι επίσημα στημένες. Θα περιμένουν τον θεατή για να του χαρίσουν μια αίσθηση κάλλους και επιβλητικότητας. Σπανίως διακρίνονται τυχαίες εικόνες. Θέλω να έχουν συγχρονικότητα και έναν μονάχα συμβολισμό, μια εικόνα μια ιστορία. Για άλλους τον ίδιο συμβολισμό ή πολλούς διαφορετικούς. Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Προσπαθώ συγχρόνως για την ταπεινότητα της εικόνας ενώ επιθυμώ το ελληνικό σκληρό φως και τη θεατρικότητα, που θα δίνει στον θεατή μια εντύπωση που δεν είχα προβλέψει. Αντλώ τα θέματα για τις παραστάσεις μου απ την Μυθολογία, την Ελληνική Ιστορία, τη Λαϊκή και Χριστιανική παράδοση. Προσπαθώ με βάση αυτά, να εξηγήσω ή να αναλύσω ένα θέμα διαχρονικό. Ο θεατής ίσως δει τη δική του εικόνα. Αγαπώ τον μαγικό ρεαλισμό και πλάθω εικόνες σουρεαλισμού που στέκονται στην πραγματικότητα.
ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
“Άγγελοι”, Αίθουσα Ουήλ, Δημοτικό Θέατρο Λάρισας, Λάρισα, 2017.
ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
“Η Τέχνη στην Βαβέλ”, επιμέλεια: Καληάνθη Βογδοπούλου, διοργανωτής ARC -Art Revisited Collective, Chalkos Gallery, Θεσσαλονίκη, 2019.

“Αισθήματα Χωρίς Τόπους”, Διοργάνωση/Επιμέλεια: Πάρης Καπράλος, Γιώργος Αλισάνογλου, Myrό Gallery, Θεσσαλονίκη, 2019.

Ομαδική έκθεση Λαρισαίων καλλιτεχνών, Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο, Βόλος, 2016.

Ομαδική έκθεση Λαρισαίων καλλιτεχνών, Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, Λάρισα, 2015.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Κινητό: +30 6932469580
Email: npantazisar@hotmail.com
Website: artpanik.wixsite.com/artpanik

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Youtube
ARTgrID

ARC -ART REVISITED COLLECTIVE

Η συλλογικότητά μας ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2018 και αποτελείται από έλληνες και ξένους εικαστικούς καλλιτέχνες που εργάζονται στην Ελλάδα και τη Κύπρο, και τον εικαστικό επιμελητή Πάρη Καπράλο που είναι ιδρυτικό μέλος και διαχειριστής της. Είναι ανεξάρτητη & αυτοχρηματοδοτούμενη, με ποικίλες δράσεις στον δημόσιο χώρο και εκθέσεις, συμμετοχές και άλλες δραστηριότητες διεθνώς. Ενθαρρύνουμε τις συνέργειες και εξετάζουμε πάντα με ενδιαφέρον προτάσεις και ιδέες. Επικοινωνήστε μαζί μας στο arcgreece@gmail.com